piątek, 17 kwietnia 2015

Szybkie szpecle z warzywami.

Witajcie :)

Dzisiaj piątek :)
Każdy na niego czeka przez cały tydzień. Dlatego szybkie danie, aby czasu nie tracić niepotrzebnie. Przecież trzeba zacząć odpoczywać. Zobaczcie co dla Was przygotowaliśmy.

Fajne wiosenne danie, które być może posmakuje Wam.

Szpecle z warzywami posypane serem bałkańskim.

Składniki:
1 opakowanie szpecli
1 koper włoski (fenkuł)
1 opakowanie kiełków stir fried
1 słoiczek serc karczochów
1/2 opakowania rukoli
oliwa z oliwek
pieprz, tymianek, sos sojowy

Przygotowanie jest niezwykle proste. Wystarczy opłukać koper włoski i pokroić go w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i na początek wrzucamy kiełki stir fried. Przesmażamy je delikatnie i następnie wrzucamy koper włoski. Kiedy warzywa duszą się, kroimy w kawałki serca karczochów i przepłukujemy rukolę. Jeśli rukola jest dość duża to warto pozbyć się twardszych części łodyżek. Na koniec wrzucamy karczochy i rukolę. Doprawiamy przyprawami i sosem sojowym, i jeszcze chwilę dusimy. Następnie na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie podgrzewamy szpecle i mieszamy z warzywami. Danie jest gotowe. Podajemy posypane serem bałkańskim.

Pozdrawiamy

1 komentarz:

  1. musze tego spróbowac bo wygląda naprawdę ekstra.

    OdpowiedzUsuń