Penne Italia tri colore.
Hej kochani :)
Dzisiaj szybciutki przepis na makaron penne w kolorach Włoch. Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie i dzisiejsza inspiracja jak w tytule "Tri colore", czyli trzy kolory Włoch. Nam one kojarzą się oczywiście z oliwkami, pomidorami i włoskimi serami. Dzisiaj nie będzie tych składników, ale za kolory Włoch uznaliśmy paprykę, szpinak i cebulę. Wszystko w serowym sosie. Pychotka :)
Zaczynajmy zatem gotowanie :)
Penne trzy kolory Włoch (4-5 osób)
Składniki:
1 opakowanie makaronu penne
2 czerwone papryki
1 duża cebula
6 brykietów szpinaku
1 słodka śmietanka 12%, 200 ml
1 serek topiony
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
tymianek, pieprz
Makaron gotujemy al dente i przelewamy oliwą z oliwek. Paprykę i cebulę kroimy w grubą kostkę i wrzucamy na patelnię, aby lekko przesmażyć, aż do zeszklenia się cebuli. Następnie zalewamy warzywa śmietanką. Zagotowujemy i dodajemy szpinak oraz pokrojony w kostkę serek topiony. Doprawiamy pieprzem i tymiankiem. Na małym ogniu gotujemy do rozpuszczenia się sera i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy jeszcze chwilę i przelewamy sos do makaronu, który mieszamy, aby dobrze pokrył makaron. Danie jest gotowe :) Możecie posypać serem w typie parmezanu.
Życzymy smacznego :)
Pozdrawiamy.
Dzisiaj szybciutki przepis na makaron penne w kolorach Włoch. Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie i dzisiejsza inspiracja jak w tytule "Tri colore", czyli trzy kolory Włoch. Nam one kojarzą się oczywiście z oliwkami, pomidorami i włoskimi serami. Dzisiaj nie będzie tych składników, ale za kolory Włoch uznaliśmy paprykę, szpinak i cebulę. Wszystko w serowym sosie. Pychotka :)
Zaczynajmy zatem gotowanie :)
Penne trzy kolory Włoch (4-5 osób)
Składniki:
1 opakowanie makaronu penne
2 czerwone papryki
1 duża cebula
6 brykietów szpinaku
1 słodka śmietanka 12%, 200 ml
1 serek topiony
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
tymianek, pieprz
Makaron gotujemy al dente i przelewamy oliwą z oliwek. Paprykę i cebulę kroimy w grubą kostkę i wrzucamy na patelnię, aby lekko przesmażyć, aż do zeszklenia się cebuli. Następnie zalewamy warzywa śmietanką. Zagotowujemy i dodajemy szpinak oraz pokrojony w kostkę serek topiony. Doprawiamy pieprzem i tymiankiem. Na małym ogniu gotujemy do rozpuszczenia się sera i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy jeszcze chwilę i przelewamy sos do makaronu, który mieszamy, aby dobrze pokrył makaron. Danie jest gotowe :) Możecie posypać serem w typie parmezanu.
Życzymy smacznego :)
Pozdrawiamy.
Bardzo apetyczny makaron ;)
OdpowiedzUsuńSmakuje wyśmienicie :) Polecamy wypróbuj.
UsuńWygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńOj tak :) Yummy :P
UsuńSmakowicie wygląda ! Taki kolorowy widok, zapachniało wiosną :)
OdpowiedzUsuńTak, to chyba tęsknota za wiosną :) Pozdrawiamy !
UsuńBardzo ciekawie i kolorowo się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuńślinka cieknie na ten widok. Ale pyszności.
OdpowiedzUsuń