Hummus z czarną fasolą i kolendrą.
Witajcie :)
Kolejna odsłona najwspanialszej pasty na świecie. Oczywiście to nasza opinia, a Wy możecie lubić inne :) Tak czy siak wiecznie coś tworzymy, aby mieć kolejne wersje do wyboru.
Dzisiaj zrobiliśmy hummus z czarną fasolą i dodatkiem pasty z zielonej kolendry. Prosto, szybko i mega smacznie. Niektórym pewnie kolorystyka pasy nie koniecznie przypadnie do gustu, ponieważ jest nieco szaro-bura. To zasługa oczywiście fasoli jak i kolendry. Nie ma to żadnego odzwierciedlenia w smaku. Wręcz przeciwnie, wyszedł wyśmienity. Czas przygotowania to jakieś 10 min.
Aby szybko zrobić tą wersję humusu potrzebować będziecie :
1/2 puszki ciecierzycy
1/2 puszki czarnej fasoli
1/3 szklanki sezamu
1 łyżka pasty z zielonej kolendry (kupiliśmy ją w Lidlu)
3 duże ząbki czosnku
sok z 1/2 limonki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody mineralnej
1/4 łyżeczki pasty chili lub kilka kropel sosu z papryczki habanero
Zadanie jest proste. Wszystkie składniki wrzucamy do jednego naczynia i blendujemy na gładką masę. Hummus gotowy. Nie zapomnijcie przepłukać fasolę i cieciorkę. Jeśli macie ochotę na dłuższą zabawę, to wcześniej przygotujcie ciecierzycę i czarną fasolę z suchych produktów. Klasycznie jak przy zwykłej fasoli, czyli namaczamy a potem gotujemy do miękkości :) Gotowe !
Pozdrawiamy i życzymy smacznego :)
Kolejna odsłona najwspanialszej pasty na świecie. Oczywiście to nasza opinia, a Wy możecie lubić inne :) Tak czy siak wiecznie coś tworzymy, aby mieć kolejne wersje do wyboru.
Dzisiaj zrobiliśmy hummus z czarną fasolą i dodatkiem pasty z zielonej kolendry. Prosto, szybko i mega smacznie. Niektórym pewnie kolorystyka pasy nie koniecznie przypadnie do gustu, ponieważ jest nieco szaro-bura. To zasługa oczywiście fasoli jak i kolendry. Nie ma to żadnego odzwierciedlenia w smaku. Wręcz przeciwnie, wyszedł wyśmienity. Czas przygotowania to jakieś 10 min.
Aby szybko zrobić tą wersję humusu potrzebować będziecie :
1/2 puszki ciecierzycy
1/2 puszki czarnej fasoli
1/3 szklanki sezamu
1 łyżka pasty z zielonej kolendry (kupiliśmy ją w Lidlu)
3 duże ząbki czosnku
sok z 1/2 limonki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody mineralnej
1/4 łyżeczki pasty chili lub kilka kropel sosu z papryczki habanero
Zadanie jest proste. Wszystkie składniki wrzucamy do jednego naczynia i blendujemy na gładką masę. Hummus gotowy. Nie zapomnijcie przepłukać fasolę i cieciorkę. Jeśli macie ochotę na dłuższą zabawę, to wcześniej przygotujcie ciecierzycę i czarną fasolę z suchych produktów. Klasycznie jak przy zwykłej fasoli, czyli namaczamy a potem gotujemy do miękkości :) Gotowe !
Pozdrawiamy i życzymy smacznego :)
Hummusu w takiej wersji jeszcze nie jadłam, ale zrobię z pewnością, bo jestem pewna, że smakuje wspaniale :)
OdpowiedzUsuńSmakuje super :) Polecamy wypróbuj a na pewno będzie Ci smakowało. :)
Usuńczarna fasola jest bardzo fajna w smaku, super propozycja!
OdpowiedzUsuńTak, czarna fasola jest super. W sumie to wszystkie fasole są super hehehe :)
Usuńświetna propozycja,wypróbuje na pewno
OdpowiedzUsuńKoniecznie wypróbuj :) Nam baaaardzo smakowało :) Pozdrawiamy
Usuń