Wege gulasz z grzybów boczniaków z warzywami.
Witajcie :)
Wegański gulasz ! Co Wy na to ?
Lubimy takie misz-masze z warzyw. Dzisiaj prosty w formie, ale za to wyśmienity w smaku. Wystarczy kilka prostych składników i mamy fajny szybki obiadek. Jako wegetarianie czy weganie potrzebujemy większej ilości strączkowców, więc to idealne danie, bo oparliśmy je właśnie o fasole wszelkich rodzajów.
Zobaczcie jak pięknie nam wyszło :)
Gulasz fasolowy z boczniakami.
Składniki:
1 opakowanie boczniaków
1 puszka cieciorki
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka mieszanki fasolowej (5 różnych fasoli w pomidorach)
1 czerwona słodka papryka
1 puszka pomidorów w soku
1/2 opakowania zielonej fasolki szparagowej (mrożona)
1 duża cebula
oliwa z oliwek
pieprz, majeranek, bazylia, pieprz cayenne, sos sojowy
Zaczynamy od pokrojenia cebuli, papryki i boczniaków w grubą kostkę. Następnie rozgrzewamy na dużej patelni 3-4 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy fasolkę szparagową jako pierwszą. Chwilę ją przesmażamy i dodajemy paprykę, cebulę, boczniaki i całą puszkę pomidorów. Dusimy i po kilku minutach dodajemy cieciorkę. Przyprawiamy ziołami, pieprzem, cayenne. Dusimy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy połowę puszki czerwonej fasoli i całą puszkę mieszanki fasolowej. Dusimy razem jeszcze chwilę i skrapiamy delikatnie sosem sojowym. Gulasz jest gotowy. Podajemy go z chlebem, z kaszą, ryżem lub innymi dodatkami. My podajemy jeszcze do tego czosnek w zalewie chili.
Smacznego i pozdrawiamy.
Wegański gulasz ! Co Wy na to ?
Lubimy takie misz-masze z warzyw. Dzisiaj prosty w formie, ale za to wyśmienity w smaku. Wystarczy kilka prostych składników i mamy fajny szybki obiadek. Jako wegetarianie czy weganie potrzebujemy większej ilości strączkowców, więc to idealne danie, bo oparliśmy je właśnie o fasole wszelkich rodzajów.
Zobaczcie jak pięknie nam wyszło :)
Gulasz fasolowy z boczniakami.
Składniki:
1 opakowanie boczniaków
1 puszka cieciorki
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka mieszanki fasolowej (5 różnych fasoli w pomidorach)
1 czerwona słodka papryka
1 puszka pomidorów w soku
1/2 opakowania zielonej fasolki szparagowej (mrożona)
1 duża cebula
oliwa z oliwek
pieprz, majeranek, bazylia, pieprz cayenne, sos sojowy
Zaczynamy od pokrojenia cebuli, papryki i boczniaków w grubą kostkę. Następnie rozgrzewamy na dużej patelni 3-4 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy fasolkę szparagową jako pierwszą. Chwilę ją przesmażamy i dodajemy paprykę, cebulę, boczniaki i całą puszkę pomidorów. Dusimy i po kilku minutach dodajemy cieciorkę. Przyprawiamy ziołami, pieprzem, cayenne. Dusimy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy połowę puszki czerwonej fasoli i całą puszkę mieszanki fasolowej. Dusimy razem jeszcze chwilę i skrapiamy delikatnie sosem sojowym. Gulasz jest gotowy. Podajemy go z chlebem, z kaszą, ryżem lub innymi dodatkami. My podajemy jeszcze do tego czosnek w zalewie chili.
Smacznego i pozdrawiamy.
Wygląda bardzo smaczni! :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuń