Ryżowe wafelki z nadzieniem serowym.
Witajcie :)
Mamy już nowy rok :) Życzymy Wam wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i spełnienia marzeń. Oby 2015 był o niebo lepszy od poprzedniego roku.
Niektórzy z Was na pewno są na długim sylwestrowym weekendzie, więc to idealny moment, aby pobawić się trochę więcej w kuchni.
Dzisiaj proste i super smaczne śniadanko, a także przekąska na nadchodzące karnawałowe imprezy.
Wafelki ryżowe z serowym nadzieniem o smaku mięty i kolendry.
Składniki:
1 opakowanie wafli ryżowych (jak na zdjęciu)
2 serki twarogowe
1/2 serka w stylu bałkańskim
mały pęczek świeżej kolendry
1/2 łyżeczki angielskiego sosu miętowego
pieprz
sos sojowy
Twarożki i ser bałkański mieszamy dobrze ze sobą na jednolitą pastę. Dodajemy pieprz i skrapiamy delikatnie sosem sojowym, ale nie za dużo, ponieważ serek bałkański jest słony. Następnie siekamy drobno kolendrę i dodajemy do masy serowej, na koniec dodajemy ok. połowy łyżeczki sosu miętowego. Wszystko dobrze mieszamy. Jeśli nie macie sosu miętowego możecie użyć świeżej mięty i dodać nieco soku z cytryny, aby uzyskać podobny smak jak z użyciem sosu miętowego.
Podajemy z waflami ryżowymi. Nasza rada to podawać osobno fafle i osobno masę serową. Nakładać przed samym zjedzeniem. Jeśli zrobicie to wcześniej, wafle niestety zmiękną i będą nie najlepsze :)
Życzymy smacznego :)
Pozdrawiamy
Mamy już nowy rok :) Życzymy Wam wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i spełnienia marzeń. Oby 2015 był o niebo lepszy od poprzedniego roku.
Niektórzy z Was na pewno są na długim sylwestrowym weekendzie, więc to idealny moment, aby pobawić się trochę więcej w kuchni.
Dzisiaj proste i super smaczne śniadanko, a także przekąska na nadchodzące karnawałowe imprezy.
Wafelki ryżowe z serowym nadzieniem o smaku mięty i kolendry.
Składniki:
1 opakowanie wafli ryżowych (jak na zdjęciu)
2 serki twarogowe
1/2 serka w stylu bałkańskim
mały pęczek świeżej kolendry
1/2 łyżeczki angielskiego sosu miętowego
pieprz
sos sojowy
Twarożki i ser bałkański mieszamy dobrze ze sobą na jednolitą pastę. Dodajemy pieprz i skrapiamy delikatnie sosem sojowym, ale nie za dużo, ponieważ serek bałkański jest słony. Następnie siekamy drobno kolendrę i dodajemy do masy serowej, na koniec dodajemy ok. połowy łyżeczki sosu miętowego. Wszystko dobrze mieszamy. Jeśli nie macie sosu miętowego możecie użyć świeżej mięty i dodać nieco soku z cytryny, aby uzyskać podobny smak jak z użyciem sosu miętowego.
Podajemy z waflami ryżowymi. Nasza rada to podawać osobno fafle i osobno masę serową. Nakładać przed samym zjedzeniem. Jeśli zrobicie to wcześniej, wafle niestety zmiękną i będą nie najlepsze :)
Życzymy smacznego :)
Pozdrawiamy
wygląda bardzo apetycznie, a podejrzewam, że smakuje jeszcze lepiej:)
OdpowiedzUsuńcoś czuję, że przy najblizszej wizycie w sklepie zaopatrzę sie w niezbędne produkty i trzeba bedzie wypróbować :)
Koniecznie wypróbuj :) Są niezwykle orzeźwiające. Pozdrawiamy
Usuń