sobota, 15 listopada 2014

Czerwony hummus - zrób to sam :)

Hej :)

Jadacie humus ? My staramy się dość często bo jest super :) Robimy różne wersje z różnymi mi dodatkami. Dzisiejsza propozycja to wersja czerwona z suszonymi pomidorami, pestkami dyni i pastą tandoori. Spróbujcie tej wersji, jest bardzo smaczna.

Składniki:
1 puszka cieciorki
2 ząbki czosnku
1/4 szklanki sezamu lub 3 duże łyżki tahini
5 suszonych pomidorów
3 łyżeczki pestek dyni
1 łyżeczka pasty tandoori
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki soku z limonki
2 łyżki wody mineralnej
pieprz, ostra papryka

Wszystkie składniki wsypujemy do jednego naczynia i miksujemy na gładka masę. My robimy to blenderem. Humus mamy gotowy. Jeśli jest zbyt gęsty dolejcie trochę wody. Smacznego :)

Czerwony hummus :



4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Wspaniała :) Uwielbiamy wszystkie tego typu pasty :P

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Zamiast pasty tandoori proponujemy np. jaką pastę chili i dodaj odrobinę kminu rzymskiego. Będzie również super :)

      Usuń