Zielone spaghetti z suszonymi pomidorami.
Hej :)
Poniedziałkowe menu to jak zwykle mega szybkie danie, żeby ogarnąć się po weekendzie i nie wpadać od razu na głęboką wodę z garami hehe.
Dzisiaj chcieliśmy zaproponować Wam niezwykłe smakowo szpinakowe spaghetti z fajnymi dodatkami. Mamy nadzieję, że posmakuje Wam nasza propozycja :)
Szpinakowe zielone spaghetti z suszonymi pomidorami i trochę innych dodatków :) (4 osoby)
Składniki:
1 opakowanie spaghetti (my mieliśmy takie o długości 50 cm), możecie użyć innego
6 suszonych pomidorów w oliwie z pestkami dyni
2 łodygi selera naciowego
1 puszka pomidorów
jeden mały por
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
oregano, bazylia, pieprz, ostra papryka, sos sojowy
Zaczynamy oczywiście od nastawienia wody na makaron i gotujemy go al dente. Odcedzamy i przelewamy oliwą extra vigrin. W trakcie, gdy gotuje się makaron, kroimy w kostkę seler, por i suszone pomidory razem z pestkami dyni.. Wrzucamy je na rozgrzaną na głębokiej patelni oliwę z oliwek i lekko przesmażamy. Dodajemy puszkę pomidorów z sokiem pomidorowym i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy przyprawy i czosnek. Jeszcze chwilę razem dusimy i wrzucamy do garnka z makaronem dokładnie mieszając, aby sos dobrze okleił nitki makaronu. Gotowe :) Przekładamy na talerze i posypujemy startym serem w typie parmezanu.
To kolejna propozycja na obiad w 30 min., na pewno będzie Wam smakował.
Pozdrawiamy
Poniedziałkowe menu to jak zwykle mega szybkie danie, żeby ogarnąć się po weekendzie i nie wpadać od razu na głęboką wodę z garami hehe.
Dzisiaj chcieliśmy zaproponować Wam niezwykłe smakowo szpinakowe spaghetti z fajnymi dodatkami. Mamy nadzieję, że posmakuje Wam nasza propozycja :)
Szpinakowe zielone spaghetti z suszonymi pomidorami i trochę innych dodatków :) (4 osoby)
Składniki:
1 opakowanie spaghetti (my mieliśmy takie o długości 50 cm), możecie użyć innego
6 suszonych pomidorów w oliwie z pestkami dyni
2 łodygi selera naciowego
1 puszka pomidorów
jeden mały por
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
oregano, bazylia, pieprz, ostra papryka, sos sojowy
Zaczynamy oczywiście od nastawienia wody na makaron i gotujemy go al dente. Odcedzamy i przelewamy oliwą extra vigrin. W trakcie, gdy gotuje się makaron, kroimy w kostkę seler, por i suszone pomidory razem z pestkami dyni.. Wrzucamy je na rozgrzaną na głębokiej patelni oliwę z oliwek i lekko przesmażamy. Dodajemy puszkę pomidorów z sokiem pomidorowym i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy przyprawy i czosnek. Jeszcze chwilę razem dusimy i wrzucamy do garnka z makaronem dokładnie mieszając, aby sos dobrze okleił nitki makaronu. Gotowe :) Przekładamy na talerze i posypujemy startym serem w typie parmezanu.
To kolejna propozycja na obiad w 30 min., na pewno będzie Wam smakował.
Pozdrawiamy
Uwielbiam takie proste i jednoczesnie pyszne makarony :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDzięki za miły komentarz. Pozdrawiamy :)
UsuńProste i pyszne, na pewno zgapie :-)
Usuń