poniedziałek, 24 listopada 2014

Zielone spaghetti z suszonymi pomidorami.

Hej :)

Poniedziałkowe menu to jak zwykle mega szybkie danie, żeby ogarnąć się po weekendzie i nie wpadać od razu na głęboką wodę z garami hehe.
Dzisiaj chcieliśmy zaproponować Wam niezwykłe smakowo szpinakowe spaghetti z fajnymi dodatkami. Mamy nadzieję, że posmakuje Wam nasza propozycja :)




























Szpinakowe zielone spaghetti z suszonymi pomidorami i trochę innych dodatków :) (4 osoby)

Składniki:
1 opakowanie spaghetti (my mieliśmy takie o długości 50 cm), możecie użyć innego
6 suszonych pomidorów w oliwie z pestkami dyni
2 łodygi selera naciowego
1 puszka pomidorów
jeden mały por
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
oregano, bazylia, pieprz, ostra papryka, sos sojowy

Zaczynamy oczywiście od nastawienia wody na makaron i gotujemy go al dente. Odcedzamy i przelewamy oliwą extra vigrin. W trakcie, gdy gotuje się makaron, kroimy w kostkę seler, por i suszone pomidory razem z pestkami dyni.. Wrzucamy je na rozgrzaną na głębokiej patelni oliwę z oliwek i lekko przesmażamy. Dodajemy puszkę pomidorów z sokiem pomidorowym i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy przyprawy i czosnek. Jeszcze chwilę razem dusimy i wrzucamy do garnka z makaronem dokładnie mieszając, aby sos dobrze okleił nitki makaronu. Gotowe :) Przekładamy na talerze i posypujemy startym serem w typie parmezanu.

To kolejna propozycja na obiad w 30 min., na pewno będzie Wam smakował.

Pozdrawiamy

3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie proste i jednoczesnie pyszne makarony :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki za miły komentarz. Pozdrawiamy :)

      Usuń
    2. Proste i pyszne, na pewno zgapie :-)

      Usuń