czwartek, 16 października 2014

Hummus w innej odsłonie

Hej :)

Natchnęło nas dzisiaj od samego rana na hummus, ale pomyśleliśmy, że zrobimy go nieco inaczej i tak oto mamy paprykowy hummus z twarożkiem i oliwkami.
Koncepcja wygląda tak :

1 puszka ciecierzycy vel cieciorki
1 duża papryka czerwona
4 duże łyżki sezamu
2 łyżki oliwy z oliwek
1 twarożek ok. 150 gram
8-10 oliwek zielonych
2 duże ząbki czosnku
pieprz, ostra papryka, sól

Paprykę przecięliśmy na 4 części i wrzuciliśmy na patelnię, aby ją zmiękczyć i potem łatwo obrać ze skórki. Można też opalić całą nad ogniem. Po obraniu kroimy paprykę w drobniejsze części i wrzucamy do pojemnika, gdzie będziemy wszystko miksować lub blendować. Do papryki dodajemy resztę składników uprzednio dobrze płukając cieciorkę. Możecie również pokroić oliwki. Doprawiamy pieprzem, ostrą papryką i odrobiną sosu sojowego. Wszystko miksujemy i pasta jest gotowa. Wyszła wyśmienita :) POLECAMY !

Zobaczcie jak pięknie wygląda. Życzymy miłego dnia :)


4 komentarze:

  1. A ja tam hummusu nigdy nie jadłam! :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Natalie to najwyższy czas spróbować. Polecamy zacząć od klasycznego :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...