Spaghetti w pomidorach z oliwkami
Dzień dobry wszystkim odwiedzającym :)
Dziś z racji mniejszej ilości czasu na przygotowania, szybka potrawa. Więc jak smacznie i szybko to wiadomo, że włoskie i że makaron :P
Proponujemy zatem szybkie spaghetti w pomidorach z oliwkami.
Spaghetti w sosie pomidorowym z oliwkami (4 osoby)
Składniki :
1 opakowanie spaghetti
1 opakowanie passaty pomidorowej
1 duża czerwona cebula
1/2 młodej cukinii
2-3 łyżki kukurydzy
oliwki zielone
oliwa z oliwek
oregano, bazylia, pieprz
sos sojowy
Zaczynamy od wstawienia makaronu i gotujemy go al dente. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ok. 2-3 łyżki i wrzucamy cebulę pokrojoną w grubszą kostkę. Smażymy cebulę, aż się zeszkli i wlewamy passatę. Dusimy na małym ogniu, a w międzyczasie ścieramy na dużych oczkach tarki połowę cukinii i dodajemy do sosu pomidorowego. Chwilę razem dusimy i dodajemy kukurydzę, oliwki i wszystko doprawiamy ziołami, pieprzem oraz delikatnie sosem sojowym. Nie solimy, ponieważ passata przeważnie ma w sobie sól, a do tego makaron jest również gotowany w osolonej wodzie. Mieszamy wszystko razem i chwilkę dusimy. Wyłączamy i do odsączonego makaronu dodajemy sos, dobrze wszystko ze sobą mieszając, aby sos idealnie pokrył cały makaron. Podajemy na talerze i lekko posypujemy startym serem. Oczywiście najlepszy jest parmezan, ale może być każdy ostry w smaku ser. Gotowe :)
Życzymy smacznego :)
Dziś z racji mniejszej ilości czasu na przygotowania, szybka potrawa. Więc jak smacznie i szybko to wiadomo, że włoskie i że makaron :P
Proponujemy zatem szybkie spaghetti w pomidorach z oliwkami.
Spaghetti w sosie pomidorowym z oliwkami (4 osoby)
Składniki :
1 opakowanie spaghetti
1 opakowanie passaty pomidorowej
1 duża czerwona cebula
1/2 młodej cukinii
2-3 łyżki kukurydzy
oliwki zielone
oliwa z oliwek
oregano, bazylia, pieprz
sos sojowy
Zaczynamy od wstawienia makaronu i gotujemy go al dente. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ok. 2-3 łyżki i wrzucamy cebulę pokrojoną w grubszą kostkę. Smażymy cebulę, aż się zeszkli i wlewamy passatę. Dusimy na małym ogniu, a w międzyczasie ścieramy na dużych oczkach tarki połowę cukinii i dodajemy do sosu pomidorowego. Chwilę razem dusimy i dodajemy kukurydzę, oliwki i wszystko doprawiamy ziołami, pieprzem oraz delikatnie sosem sojowym. Nie solimy, ponieważ passata przeważnie ma w sobie sól, a do tego makaron jest również gotowany w osolonej wodzie. Mieszamy wszystko razem i chwilkę dusimy. Wyłączamy i do odsączonego makaronu dodajemy sos, dobrze wszystko ze sobą mieszając, aby sos idealnie pokrył cały makaron. Podajemy na talerze i lekko posypujemy startym serem. Oczywiście najlepszy jest parmezan, ale może być każdy ostry w smaku ser. Gotowe :)
Życzymy smacznego :)
I takie też jest :) Po prostu pychotka :P Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńb. dobre :)
OdpowiedzUsuńOj tak :)
Usuń