czwartek, 6 listopada 2014

Chińskie kluski z warzywami :) Obiad w 15 min.

Hej kochani :)

Dzisiaj jesteśmy nieco zabiegani, wiec szybciutki obiadek w przelocie tak w 15 min. Na pewno macie takie dni, że obiadu nie ma kiedy ugotować. Dzisiejsza propozycja jest właśnie na takie dni.
Cały obiad to chińskie kluski do woka gotowe po 5 minutach. Wystarczy zalać wrzątkiem i odczekać parę minut. Do tego mieszanka chińska mrożona. My ich używamy bo są naprawdę dobre. Nie ma w nich chemii czy jakiś dodatków. Czyste warzywa i tyle :) No to do pracy. Na rozgrzana oliwę z oliwek wrzucamy warzywa i przesmażamy aż lekko zmiękną i wtedy podlewamy nieco woda. Zagotowujemy i dodajemy przyprawę 5 smaków, tymianek oraz cayenne. Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy makaron i skrapiamy grzybowym sosem sojowym. Mieszamy dokładnie, aby makaron nabrał brązowego koloru.  Doprawiamy jeszcze zwykłym sosem sojowym i pieprzem. na talerzu posypujemy szczypiorkiem. Potrawa gotowa :) Nie minęło więcej niż 15 min. Mamy nadzieje, że zapamiętacie ten przepis i wykorzystacie w krytycznej sytuacji.

Sorry, że dzisiaj tak krótko. PAPA




4 komentarze:

  1. Bardzo dobra opcja na szybki, kryzysowy obiad :) Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo mi się podoba! Chętnie bym spróbowała! :)

    Pozdrawiam i zapraszam do nas.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musisz zatem wypróbować ten przepis :) Pozdrawiamy

      Usuń