sobota, 6 grudnia 2014

Pasta jajeczna z ricottą w stylu włoskim.

Hej kochani :)

Od rana mieliśmy straszną ochotę na jakąś fajną pastę z ricottą. Uwielbiamy ten serek za jego lekkość i wspaniały smak. Jest też niezwykle bogata w wapń, dlatego warto ją jeść.

Co będzie potrzebne do zrobienia pasty :

1 opakowanie ricotty
4 ugotowane jajka
10 czarnych oliwek
5 suszonych pomidorów (najlepiej w oliwie na ostro)
1/2 szklanki tartego żółtego sera
jogurt w stylu greckim
pieprz, ostra papryka, oregano

Jajka kroimy w drobną kostkę, najlepiej na siatce. Oliwki i pomidory również w drobną kosteczkę. Ścieramy żółty ser i wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski, i mieszamy. Dodajemy 2-3 łyżki jogurtu. Przyprawiamy, dobrze mieszamy i mamy gotową pastę. Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz