Ciasteczka z brzoskwiniami z indyjską nutą.
Hej :)
Witajcie po świętach. Zapewne były udane i obfite w pyszne jedzenie :)
Mamy dla Was propozycję przekąski świątecznej lub tak jak my ją przygotowaliśmy, bardziej sylwestrowej. Idealne na przekąskę w sylwestrowy wieczór. Zobaczcie jak je przygotować.
Ciasteczka z brzoskwiniami, wiśniami i chutney.
Składniki:
2 ciasta francuskie
1 puszka brzoskwiń
chutney
wiśnie w syropie
płatki migdałów
brązowy cukier
Ciasto rozkładamy na stolnicy i kroimy na równe kwadraty o boku ok. 6 cm. Na każdy kwadrat kładziemy kawałek brzoskwini, jedną wiśnię z syropu i odrobinę chutney-a. My użyliśmy chutney "Limon & papaja", ale możecie użyć innego. Sklejamy ciasteczka i smarujemy oliwą z oliwek. Posypujemy brązowym cukrem i płatkami migdałów. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Podajemy ciepłe lub na zimno. Ciasteczka są przepyszne, ponieważ nie są zbyt słodkie i mają nutę kuchni indyjskiej. Polecamy je na wieczór sylwestrowy.
Życzymy smacznego :)
Witajcie po świętach. Zapewne były udane i obfite w pyszne jedzenie :)
Mamy dla Was propozycję przekąski świątecznej lub tak jak my ją przygotowaliśmy, bardziej sylwestrowej. Idealne na przekąskę w sylwestrowy wieczór. Zobaczcie jak je przygotować.
Ciasteczka z brzoskwiniami, wiśniami i chutney.
Składniki:
2 ciasta francuskie
1 puszka brzoskwiń
chutney
wiśnie w syropie
płatki migdałów
brązowy cukier
Ciasto rozkładamy na stolnicy i kroimy na równe kwadraty o boku ok. 6 cm. Na każdy kwadrat kładziemy kawałek brzoskwini, jedną wiśnię z syropu i odrobinę chutney-a. My użyliśmy chutney "Limon & papaja", ale możecie użyć innego. Sklejamy ciasteczka i smarujemy oliwą z oliwek. Posypujemy brązowym cukrem i płatkami migdałów. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Podajemy ciepłe lub na zimno. Ciasteczka są przepyszne, ponieważ nie są zbyt słodkie i mają nutę kuchni indyjskiej. Polecamy je na wieczór sylwestrowy.
Życzymy smacznego :)
Wyglądają przepysznie ;) Jak dla mnie, większość wyrobów z ciasta francuskiego najlepiej smakuje w wersji lekko ciepłej ;)
OdpowiedzUsuńMy też lubimy cieplutkie :), ale na zimno smakują równie dobrze. Pozdrawiamy
UsuńA jakiego chutneya użyłaś?
OdpowiedzUsuńUżyłem "limon & papaya" Jednak możesz użyć każdego. Chodzi tylko o nutę tego smaku. Pozdrawiam :)
UsuńMmm, pysznie wyglądają te maleństwa :)
OdpowiedzUsuńDzięki ! Wypróbuj zatem :) Pozdrawiamy
Usuń