Kotlety z kabaczków.
Witajcie kochani :)
Sezon kabaczków i cukinii w pełni, więc trudno oprzeć się zrobieniu kotletów.
My bardzo lubimy kotlety z cukinii czy kabaczka. Najlepiej z fasolką, ogórkiem małosolnym i ryżem.
Taka też jest nasza propozycja na dzisiaj. Wspaniałe jedzenie w bardzo prostym stylu. Lubicie tak ?
Kabaczek a'la kotlet z fasolką i ryżem (4 osoby )
1 średni kabaczek
fasolka szparagowa ok. 1/2 kg
ryż parboiled lub basmati
kukurydza konserwowa
ogórek małosolny
Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Wyłączamy ogień i przeciskamy do cebuli czosnek. Dodajemy odrobinę soli i całość wlewamy na odcedzoną z wody fasolkę. Dobrze mieszamy, aby cebula i czosnek okleiły fasolkę.
Ryż gotujemy na sypko (1 lub 2 torebki, zależy od Was) i dodajemy 2 łyżki kukurydzy konserwowej, mieszamy przed podaniem.
Kabaczka myjemy i kroimy w plastry grubości ok. 1 cm, panierujemy w jajku z ziołami, pieprzem i odrobiną soli oraz bułce tartej. Smażymy na oliwie na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z ogórkiem małosolnym.
Smacznego :) Danie polecamy, jest proste a zarazem wyśmienite.
Sezon kabaczków i cukinii w pełni, więc trudno oprzeć się zrobieniu kotletów.
My bardzo lubimy kotlety z cukinii czy kabaczka. Najlepiej z fasolką, ogórkiem małosolnym i ryżem.
Taka też jest nasza propozycja na dzisiaj. Wspaniałe jedzenie w bardzo prostym stylu. Lubicie tak ?
Kabaczek a'la kotlet z fasolką i ryżem (4 osoby )
1 średni kabaczek
fasolka szparagowa ok. 1/2 kg
ryż parboiled lub basmati
kukurydza konserwowa
ogórek małosolny
Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Wyłączamy ogień i przeciskamy do cebuli czosnek. Dodajemy odrobinę soli i całość wlewamy na odcedzoną z wody fasolkę. Dobrze mieszamy, aby cebula i czosnek okleiły fasolkę.
Ryż gotujemy na sypko (1 lub 2 torebki, zależy od Was) i dodajemy 2 łyżki kukurydzy konserwowej, mieszamy przed podaniem.
Kabaczka myjemy i kroimy w plastry grubości ok. 1 cm, panierujemy w jajku z ziołami, pieprzem i odrobiną soli oraz bułce tartej. Smażymy na oliwie na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z ogórkiem małosolnym.
Smacznego :) Danie polecamy, jest proste a zarazem wyśmienite.
apetyczny posiłek :)
OdpowiedzUsuńSezon na kabaczki i fasolki, wiec nie mogliśmy sobie podarować :) Pozdrawiamy
Usuńślinotok na sam widok :)
OdpowiedzUsuń