Kolorowy wtorek :)
Hej wszystkim czytelnikom :)
Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie, tak też i wygląda nasze dzisiejsze danie.
Nadziewane pieczarki z ryżem i surówką :)
I jak Wam się podoba ?
No to teraz składniki. (4 osoby)
Pieczarki :
20 średnich pieczarek
1 opakowanie twarogu
szpinak mrożony w brykiecie
czerwona fasola
pieprz, sól
gałka muszkatołowa
tymianek
ostra papryka
Pieczarki obieramy i usuwamy nóżki. Szpinak przesmażamy na patelni z odrobiną oliwy i drobno pokrojonymi nóżkami pieczarek, dodajemy sporą ilość pieprzu i roztartego w dłoniach tymianku.
Twaróg rozdrabniamy w misce i dodajemy jedną dużą łyżkę fasoli czerwonej. Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy szpinak, posypujemy lekko solą i ostrą papryką. Jeśli macie dość suchy twaróg, dodajcie trochę jogurtu naturalnego.
Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie, tak też i wygląda nasze dzisiejsze danie.
Nadziewane pieczarki z ryżem i surówką :)
I jak Wam się podoba ?
No to teraz składniki. (4 osoby)
Pieczarki :
20 średnich pieczarek
1 opakowanie twarogu
szpinak mrożony w brykiecie
czerwona fasola
pieprz, sól
gałka muszkatołowa
tymianek
ostra papryka
Pieczarki obieramy i usuwamy nóżki. Szpinak przesmażamy na patelni z odrobiną oliwy i drobno pokrojonymi nóżkami pieczarek, dodajemy sporą ilość pieprzu i roztartego w dłoniach tymianku.
Twaróg rozdrabniamy w misce i dodajemy jedną dużą łyżkę fasoli czerwonej. Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy szpinak, posypujemy lekko solą i ostrą papryką. Jeśli macie dość suchy twaróg, dodajcie trochę jogurtu naturalnego.
Ryż parboilet gotujemy z łyżeczką kurkumy, aby był pięknie żółty.
Surówka :
fasola czerwona
kapusta pekińska
pomidor
zielona papryka
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
Kapustę szatkujemy w drobne kawałki, pomidora kroimy w drobną kostkę, paprykę również. Wszystko mieszamy ze sobą i polewamy oliwą z oliwek. Dodajemy jeszcze odrobinę octu balsamicznego i doprawiamy pieprzem. Mieszamy i gotowe :)
Życzymy smacznego :)
przepięknie podane! uwielbiam takie warzywne dania :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńŁadne, ale ja by się tym nie najadła:)))))))))))
OdpowiedzUsuńZawsze możesz zrobić sobie duuuużo więcej :) Mówiąc szczerze to poza kadrem też jemy więcej :)
Usuńjak kolorowo! ;)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuń