wtorek, 19 sierpnia 2014

Kolorowy wtorek :)

Hej wszystkim czytelnikom :)

Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie, tak też i wygląda nasze dzisiejsze danie. 

Nadziewane pieczarki z ryżem i surówką :)


































I jak Wam się podoba ?

No to teraz składniki. (4 osoby)

Pieczarki :
20 średnich pieczarek
1 opakowanie twarogu
szpinak mrożony w brykiecie
czerwona fasola
pieprz, sól
gałka muszkatołowa
tymianek
ostra papryka

Pieczarki obieramy i usuwamy nóżki. Szpinak przesmażamy na patelni z odrobiną oliwy i drobno pokrojonymi nóżkami pieczarek, dodajemy sporą ilość pieprzu i roztartego w dłoniach tymianku.
Twaróg rozdrabniamy w misce i dodajemy jedną dużą łyżkę fasoli czerwonej. Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy szpinak, posypujemy lekko solą i ostrą papryką. Jeśli macie dość suchy twaróg, dodajcie trochę jogurtu naturalnego.

Ryż parboilet gotujemy z łyżeczką kurkumy, aby był pięknie żółty.

Surówka :
fasola czerwona
kapusta pekińska
pomidor
zielona papryka
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny

Kapustę szatkujemy w drobne kawałki, pomidora kroimy w drobną kostkę, paprykę również. Wszystko mieszamy ze sobą i polewamy oliwą z oliwek. Dodajemy jeszcze odrobinę octu balsamicznego i doprawiamy pieprzem. Mieszamy i gotowe :)

Życzymy smacznego :)

6 komentarzy:

  1. przepięknie podane! uwielbiam takie warzywne dania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ładne, ale ja by się tym nie najadła:)))))))))))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze możesz zrobić sobie duuuużo więcej :) Mówiąc szczerze to poza kadrem też jemy więcej :)

      Usuń