Mniammmm śniadanko :)
Witajcie w poniedziałek :)
Mamy nadzieję, że długi weekend był udany :)
Po zapewne zabawowym weekendzie trzeba się rano zregenerować idąc do pracy ;)
Nie ma nic lepszego niż jajecznica.
Nasza propozycja to jajecznica po pastersku w nieco zmodyfikowanej formie.
Jajecznica po pastersku w naszej wersji :
Domyślamy się, że jajecznicę każdy robić potrafi, więc podamy tylko składniki :)
jajka :) My zjadamy na dwie osoby 3 szt. Ile wy potraficie zjeść ? hi hi
trochę czerwonej papryki
połowę cebuli
2 pieczarki
twaróg
Wszystko kroimy, na maśle smażymy, aż cebula się zeszkli i dodajemy jajka :) a dalej jak kto lubi, albo luźna, albo spieczona jajecznica. Na koniec posypujemy twarogiem.
Dzisiaj jeszcze coś wzmacniającego, ponieważ weekend był zapewne męczący :)
Pasta twarogowa ze szpinakiem i czerwoną fasolą :)
twaróg
fasola czerwona
szpinak (mrożony brykiet)
tymianek
sól
pieprz
ostra papryka
Szpinak przesmażamy na patelni z odrobiną oliwy, dodajemy sporą ilość pieprzu i roztartego w dłoniach tymianku.
Twaróg rozdrabniamy w misce i dodajemy jedną dużą łyżkę fasoli czerwonej. Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy szpinak, posypujemy lekko solą i ostrą papryką. Jeśli macie dość suchy twaróg, dodajcie trochę jogurtu naturalnego.
Smacznego i życzymy miłego dnia :)
Mamy nadzieję, że długi weekend był udany :)
Po zapewne zabawowym weekendzie trzeba się rano zregenerować idąc do pracy ;)
Nie ma nic lepszego niż jajecznica.
Nasza propozycja to jajecznica po pastersku w nieco zmodyfikowanej formie.
Jajecznica po pastersku w naszej wersji :
Domyślamy się, że jajecznicę każdy robić potrafi, więc podamy tylko składniki :)
jajka :) My zjadamy na dwie osoby 3 szt. Ile wy potraficie zjeść ? hi hi
trochę czerwonej papryki
połowę cebuli
2 pieczarki
twaróg
Wszystko kroimy, na maśle smażymy, aż cebula się zeszkli i dodajemy jajka :) a dalej jak kto lubi, albo luźna, albo spieczona jajecznica. Na koniec posypujemy twarogiem.
Dzisiaj jeszcze coś wzmacniającego, ponieważ weekend był zapewne męczący :)
Pasta twarogowa ze szpinakiem i czerwoną fasolą :)
twaróg
fasola czerwona
szpinak (mrożony brykiet)
tymianek
sól
pieprz
ostra papryka
Szpinak przesmażamy na patelni z odrobiną oliwy, dodajemy sporą ilość pieprzu i roztartego w dłoniach tymianku.
Twaróg rozdrabniamy w misce i dodajemy jedną dużą łyżkę fasoli czerwonej. Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy szpinak, posypujemy lekko solą i ostrą papryką. Jeśli macie dość suchy twaróg, dodajcie trochę jogurtu naturalnego.
Smacznego i życzymy miłego dnia :)
Komentarze
Prześlij komentarz